Kjerringråd med egg

Hva er egg?


Egg er en vanlig matvare som brukes over hele verden og er en viktig kilde til protein. Egg består av en eggeplomme, som inneholder fett og kolesterol, og en eggehvite, som er rik på protein. Egg kan tilberedes på en rekke måter, for eksempel kokt, stekt, bakt eller som en ingrediens i bakverk. I tillegg til å være næringsrike og deilige, brukes egg også i en rekke kjerringråd og skjønnhetsbehandlinger på grunn av deres gunstige egenskaper for hud og hår

Tilsett mye salt i vannet ved koking for lettere skrelling

Forsøk å tilsett mye salt i vannet når du koker egg. Det bidrar til å endre pH-verdien i vannet, som kan gjøre at skallet slipper lettere under skrelling

Egg mot flass

Bland ett egg med litt sitronsaft og påfør blandingen på hodebunnen. La det sitte i 30 minutter og skyll deretter håret

Egg mot kviser

Påfør litt eggehvite på kvisen og la det tørke. Vask deretter ansiktet med kaldt vann. Eggehviten vil bidra til å tørke ut kvisen.

Fjerne små biter av eggeskall

Når du knekker et egg, kan det hende at noen små eggeskall også kommer med. For å fjerne disse enkelt kan du fukte fingeren og berøre eggeskallet, som deretter enkelt vil feste seg til fingeren

Tilsett eddik i vannet for lettere skrelling

Ved å tilsette eddik i vannet bidrar man også til å justere pH-verdien i vannet. Flere "kjerringer" har meldt dette inn som en suksessoppskrift for å unngå trøblete skrelling av hardkokte egg

Egg mot solbrenthet

Påfør eggehvite på det solbrente området og la det tørke. Skyll deretter med kaldt vann

Egg som ansiktsmaske

Bland ett egg med litt sitronsaft og påfør blandingen på ansiktet. La det tørke og skyll deretter ansiktet med varmt vann

Romtemperer eggene før koking for enklere skrelling

Forsøk å romtemperer eggene før koking. Ofte er det ikke mer enn dette som skal til for en krangelfri skrelleopplevelse!

Egg mot tørr hud

Bland ett egg med litt honning og påfør blandingen på ansiktet. La det sitte i 15 minutter og skyll deretter med varmt vann

Tilsett bakepulver i vannet

Problemer knyttet til skrelling av hardkokte egg kan ha sammenheng med pH-verdien i vannet. Eggehviten har naturlig lav pH som fører til at den kleber seg til eggeskallet. Ved å tilsette en t-skje med bakepulver øker man vannets evne til å nøytralisere syrer (lav pH). Dette kan bidra til enklere skrelling av hardkokte egg!

Hårmaske med egg

Bland ett egg med en spiseskje olivenolje og en spiseskje honning. Påfør blandingen på håret, la det sitte i 30 minutter og skyll deretter grundig.

Disclaimer! Merk at kjerringrådene ovenfor ikke er vitenskapelig bevist og at du bør være forsiktig når du bruker dem. Hvis du opplever en allergisk reaksjon eller andre negative effekter, bør du avslutte bruken av kjerringrådet og oppsøke medisinsk hjelp

Har du et kjerringråd du ønsker å dele?

Send inn her